Zeytinli Kapalı Börek, börek konusunda size farklı bir deneyim yaşatacak. Yapımı biraz zaman alan Zeytinli Kapalı Börek, farklı malzemeler kullanılarak da yapılabilir.
Malzemeleri:
4 su bardağı un (Hamuru için)
1 paket kuru maya (Hamuru için)
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz(Hamuru için)
1 su bardağı su (Hamuru için)
250 gram dana kıyma (Harç için)
2 adet soğan (Harç için)
Taze soğan ve maydanoz (Harç için)
2 diş sarımsak (Harç için)
1 su bardağı ceviz (Harç için)
Pul biber, nar ekşisi, zeytin (Harç için)
Zeytinyağı, tuz, karabiber (Harç için)
Hazırlanışı:
Bir kapta hamur malzemelerini kullanarak hamurunuzu yoğurun.
Zeytinyağında kıymayı kavurun.
Yeteri kadar kavrulunca sırasıyla ceviz ve sarımsağı ekleyin.
Sarımsaklar da yeterli kadar piştiğinde diğer harç malzemelerini de ekleyin ve güzelce karıştırın.
Ocaktan alarak son olarak maydanozu da ekleyin.
Dinlenmiş hamuru orta büyüklüklerde açın ve harcı içine doldurun.
Daha sonra hamurla üstünü kapatın ve fırında yarım saat kadar pişirin.
Zeytinli Kapalı Börek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder