11 Temmuz 2014 Cuma

Düdüklü tencerede pişirme süreleri

Yemeklerin daha kısa sürede pişmesi düşüncesiyle ortaya çıkan düdüklü tencerede, yemeklerin ortalama bir pişme süresi vardır.  Sizler için hazırladığımız düdüklü tencerede pişirme süreleri ile artık yemeklerinizi tam kıvamında yapabilir ve daha lezzetli menüler hazırlayabilirsiniz.


Düdüklü tencere ile lezzetli yemekler


Düdüklü tencere yemekleri buhar gücüyle pişirmektedir. Bu nedenle yiyecekler hem kısa süre içerisinde pişmekte hem de oksijen ve su ile temas etmemektedir. Bu da yiyeceklerin daha lezzetli kalmasını sağlamaktadır. Bunun için yemekleri pişirmek için düdüklü tencereleri tercih etmek her yönden karlıdır. Çoğu kişinin patlama olaylarından dolayı kullanmakta korktuğu düdüklü tencereleri doğru bir şekilde kullandığınız takdirde hiçbir sorun yaşamanız söz konusu olmayacaktır. Üstelik yemekleriniz kısa sürede piştiği için çok daha az enerji ile yemeklerinizi yapabilirsiniz.


Düdüklü tencerede pişirme süreleri


Düdüklü tencerelerde en uzun süre pişen yiyecekler bakliyatlardır. Nohut ve kuru fasulye ortalama 40 dakika içerisinde pişmektedir. Buradaki ortalamadan kasıt bakliyatların cinslerinden kaynaklanan pişme sürelerinin farklılığıdır. Bakliyatların dışında yeşil mercimek 20 dakika, tavuk 10 dakika, hindi 30 dakika, dana biftek 10 dakika, patates 10 dakika, enginar 8 dakika, bezelye 5 dakika, kereviz 10 dakika, bezelye 5 dakika, havuz 10 dakika ve pancar 10 dakika gibi bir pişme süresine sahiptir.



Düdüklü tencerede pişirme süreleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder