Kuru Erik Hoşafı, özellikle yaz aylarının vazgeçilmezleri arasındadır. Hafif nahoş tadı ile serinletici bir lezzet olan Kuru Erik Hoşafı, üstelik oldukça kolay yapılabilmektedir.
Malzemeleri:
250 gram erik kurusu
1,5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yapılışı:
Kuru erikleri bir kaba koyup üzeri kapatılacak şekilde su ile doldurulur. Bu şekilde 2-3 saat ıslatılır.
Ertesi gün süzdürülen eriler ve 6 su bardağı su bir tencereye konur ve orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başladıktan sonra şeker de ilave edilir.
Sık sık karıştırılarak 10 dakika kadar daha kaynatılır.
Soğuduktan sonra bardaklarda ya da kaselerde servis edilebilir.
Kuru Erik Hoşafı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder