14 Temmuz 2014 Pazartesi

Cevizli Kaymaklı Kabak Tatlısı

Klasik bir kabak tatlısı yerine oldukça farklı ve hafif bir lezzet olan Cevizli Kaymaklı Kabak Tatlısı, menülerinize tat katacak.


Malzemeleri:


1 kg tatlı balkabağı

3 su bardağı tozşeker

1 su bardağı su

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

100-200 gr taze süt kaymağı(hazır krema da kullanılabilir)


Yapılışı:


Balkabaklarının kabuklarını soyup iri kuşbaşı şekilde doğrayın.

Orta boy bir tencereye koyup üzerine toz şekeri serpin. Bu şekilde oda sıcaklığında 4-5 saat bekleyin.

Beklemiş ve sulanan kabağı orta ateşe koyup üzerine suyu ekleyin.

Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.

Kabakları alıp soğumasını bekleyin. Ardından kaymak ve cevizle süsleyip servis edebilirsiniz.



Cevizli Kaymaklı Kabak Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder