15 Temmuz 2014 Salı

İşkembeli Nohut

İşkembeli Nohut, işkembe sevenler için oldukça lezzetli bir tarittir. İşkembe çorbasına lezzet veren nohutlu tarifimizde 1 gece önceden nohutlarınızı ıslatmayı unutmayın.


Malzemeleri:


1 su bardağı nohut

Yarım kilo kadar işkembe

1 adet soğan

1 Çorba Kaşığı Biber ve domates salçası

1 litre su

Mantı

Tereyağı ve tuz


Yapılışı:


Nohutları bir gece önceden ıslatın ve yemeği yapmadan önce haşlayın.


Soğanları tencerede kavurun ve üstüne doğranmış işkembeyi ve nohutları ekleyin.


Ardından salçaları da ekleyerek güzelce karıştırın.


Yeterli derecede kavrulunca su ve tuzunu ekleyin.


Su kaynayınca mantıları da ekleyin ve işkembe ve mantılar yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın.


 



İşkembeli Nohut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder